Lägg till ingredienser

Antal: 50

Vetemjöl

4.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Smör el. margarin

200.0 

gram

Vaniljsocker

2.0 

tsk

 

Garnering:

 

Strösocker

0.5 

dl

Karamellfärg

 

 

 

Alternativ:

 

Pärlsocker

 

 

Sötmandel mald

 

 

 

Kockskolan:

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 491

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3001 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 28%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 12 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.5 dl 32%

Strösocker 1.0 dl 13%

Smör el. margarin 200.0 gram 49%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

 

Garnering:

Strösocker 0.5 dl 6%

Karamellfärg 0%

 

Alternativ:

Pärlsocker 0%

Sötmandel mald 0%

 

Kockskolan:

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Färga garneringsocker med karamellfärg. Låt torka.
  2. Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och vaniljsocker i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
  3. Forma rullar drygt 4 centimeter breda. Rulla dem i garneringssockret. Lägg in i kylskåp i en timme.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Ta ut och skär i 0,5-1 centimeter tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda till fin gyllene färg i 8-10 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna på galler.
  8. Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.

Kockens kommentar

Kakorna kan alternativt rullas i mald mandel, nötter eller pärlsocker. Läs mer > Om skurna kakor.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Bondkakor

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Brysselkex