Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 470

Kcal / portion: 243

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5827 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 27%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör 250.0 gram 31%
Strösocker 100.0 gram 7%
Råsocker 200.0 gram 13%
Ägg 2.0 styck 2%
Vaniljextrakt konc. 0.5 tsk %
Vetemjöl 400.0 gram 24%
Bakpulver 0.5 tsk 0%
Vit choklad 100.0 gram 10%
Pekannötskärnor 100.0 gram 12%
Kockskolan:
Om mördeg > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Hacka choklad och nötter.
- Deg: Vispa samman smör och socker med en elvisp till en lätt och luftig smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt.
- Vispa sedan ned vaniljessensen på låg hastighet.
- Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och vispa samman allt till en smidig deg.
- Rör ned choklad- och nöthacket för hand så att det fördelas jämnt.
- Dela degen i två delar och forma varje del till en cirka 10 centimeter lång och 3 centimeter bred rulle. Slå in degrullarna i plastfolie och låt dem ligga i frysen i några timmar.
- Förvärm ugnen till 175°C.
- Forma: Ta bort plastfolien och skär degrullarna i 2–3 centimeter tjocka skivor.
- Placera kakorna på bakplåtarna. Det ska finnas utrymme mellan kakorna så att de kan svälla i ugnen.
- Grädda i 10–15 minuter, eller tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna och ganska platta.
- Låt kakorna svalna något på plåtarna innan du ställer dem på ett galler för att kallna. Kakorna ska vara mjuka och sega.
Kockens kommentar
Kombinationen ger en raffinerad smak åt kakan. Tycker du inte om vit choklad kan du byta ut den mot mörk choklad eller mjölkchoklad.
Alternativ
Fler recept inom Skurna småkakor
Liknande recept som Kakor med vit choklad och pekannötter
-
Mördeg - pâte sablée
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mördegskakor grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bondkakor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kakor med vit choklad och pekannötter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery
-
Schackrutor och chokladsnurror
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brysselkex
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gaffelkakor, randiga mördegskakor
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Finska pinnar eller vaniljpinnar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungherrar, mördegskaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Torplyckor, vardagskaka med god rågsmak
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan