Kakor med vit choklad och pekannötter

Foto: The Hummingbird Bakery

Kakor med vit choklad och pekannötter

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 24

Smör

250.0 

gram

Strösocker

100.0 

gram

Råsocker

200.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Vaniljextrakt konc.

0.5 

tsk

Vetemjöl

400.0 

gram

Bakpulver

0.5 

tsk

Vit choklad

100.0 

gram

Pekannötskärnor

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 470

Kcal / portion: 243

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5827 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 27%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 52 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 250.0 gram 31%

Strösocker 100.0 gram 7%

Råsocker 200.0 gram 13%

Ägg 2.0 styck 2%

Vaniljextrakt konc. 0.5 tsk %

Vetemjöl 400.0 gram 24%

Bakpulver 0.5 tsk 0%

Vit choklad 100.0 gram 10%

Pekannötskärnor 100.0 gram 12%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Hacka choklad och nötter.
  2. Deg: Vispa samman smör och socker med en elvisp till en lätt och luftig smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt.
  3. Vispa sedan ned vaniljessensen på låg hastighet.
  4. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och vispa samman allt till en smidig deg.
  5. Rör ned choklad- och nöthacket för hand så att det fördelas jämnt.
  6. Dela degen i två delar och forma varje del till en cirka 10 centimeter lång och 3 centimeter bred rulle. Slå in degrullarna i plastfolie och låt dem ligga i frysen i några timmar.
  7. Förvärm ugnen till 175°C.
  8. Forma: Ta bort plastfolien och skär degrullarna i 2–3 centimeter tjocka skivor.
  9. Placera kakorna på bakplåtarna. Det ska finnas utrymme mellan kakorna så att de kan svälla i ugnen.
  10. Grädda i 10–15 minuter, eller tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna och ganska platta.
  11. Låt kakorna svalna något på plåtarna innan du ställer dem på ett galler för att kallna. Kakorna ska vara mjuka och sega.

Kockens kommentar

Kombinationen ger en raffinerad smak åt kakan. Tycker du inte om vit choklad kan du byta ut den mot mörk choklad eller mjölkchoklad.

Alternativ

Bondkakor

Sega chocolate chip cookies

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Kakor med vit choklad och pekannötter