Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1671 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gösfilé 600.0 gram 30%
Morot mini 12.0 styck 8%
Rödbeta 8.0 st små 11%
Palsternacka mini 4.0 styck 4%
Grön minisparris 12.0 styck 2%
Örtsmör:
Smör normalsaltat 100.0 gram 44%
Dill 1.0 knippe 1%
Gräslök 0.3 knippe 0%
Persilja 0.3 knippe 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala morötter, rödbetor och palsternacka. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i primörerna utom sparrisen. Koka dem i 3-5 minuter. Ta ur.
- Örtsmör: Riv citronskal. Tärna smöret ner i en matberedare. Tillsätt örterna och citronskal. Mixa väl.
- Smöra ett ugnssäkert fat. Lägg fiskfiléerna i mitten och primörerna runt om. Klicka över lite örtsmör. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.
Kockens kommentar
Gös är en "grön" fisk, dvs inte utrotningshotad.
Svensk meny
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: