Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gösfilé

600.0 

gram

Morot mini

12.0 

styck

Rödbeta

8.0 

st små

Palsternacka mini

4.0 

styck

Grön minisparris

12.0 

styck

Matfett till ugnsform

 

 

 

Örtsmör:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

Gräslök

0.3 

knippe

Persilja

0.3 

knippe

Salt

2.0 

tsk

Citronskal

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1671 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 384 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé 600.0 gram 30%

Morot mini 12.0 styck 8%

Rödbeta 8.0 st små 11%

Palsternacka mini 4.0 styck 4%

Grön minisparris 12.0 styck 2%

Matfett till ugnsform 0%

 

Örtsmör:

Smör normalsaltat 100.0 gram 44%

Dill 1.0 knippe 1%

Gräslök 0.3 knippe 0%

Persilja 0.3 knippe 0%

Salt 2.0 tsk 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skala morötter, rödbetor och palsternacka. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i primörerna utom sparrisen. Koka dem i 3-5 minuter. Ta ur.
  3. Örtsmör: Riv citronskal. Tärna smöret ner i en matberedare. Tillsätt örterna och citronskal. Mixa väl.
  4. Smöra ett ugnssäkert fat. Lägg fiskfiléerna i mitten och primörerna runt om. Klicka över lite örtsmör. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.

Kockens kommentar

Gös är en "grön" fisk, dvs inte utrotningshotad.

Svensk meny

Förrätt: Svensk råraka

Huvudrätt: Ugnsbakad gös

Efterrätt: Smultronmousse

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör