Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammstek benfri

1.0 

kilo

 

Marinad:

 

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Timjan färsk

4.0 

kvistar

 

Chilifrukt röd

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Koriander färsk

3.0 

kvistar

Kanel mald

1.0 

krm

Kardemumma mald

0.5 

msk

Gurkmeja mald

0.5 

msk

Kryddnejlika

0.5 

msk

Rosmarin torkad

0.5 

msk

Yoghurt naturell 3%

3.0 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Sonoma County Zinfandel

Smakrikt rött vin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1422 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 3%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 367 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammstek benfri 1.0 kilo 79%

 

Marinad:

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 6%

Timjan färsk 4.0 kvistar 0%

 

Chilifrukt röd 2.0 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Koriander färsk 3.0 kvistar 0%

Kanel mald 1.0 krm 0%

Kardemumma mald 0.5 msk 1%

Gurkmeja mald 0.5 msk 1%

Kryddnejlika 0.5 msk 1%

Rosmarin torkad 0.5 msk 0%

Yoghurt naturell 3% 3.0 dl 13%

 

Tillagning (1 tim 20 min + 7 tim )

  1. Marinera: Pressa saften ur citronerna i en plastpåse (helst förslutningsbar). Tillsätt timjan och lägg i steken. Marinera 2 tim. Vänd runt steken några gånger.

  2. Ansa och finhacka chili, vitlök, koriander.
    Rosta (stek i torr panna utan fett) hacket med övriga kryddor tills det börjar ryka.
    Häll på yoghurt, ta av från plattan, blanda.
    Tillsätt mixet till köttmarinaden. Marinera ytterligare 5 timmar (helst över natten).

  3. Ugnslaga: Sätt ugnen på 210°C.
    Lägg steken på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen. Låt stå 20 minuter.

    Sätt ner värmen till 150°C.
    Låt stå ytterligare ca 30 min till innertemperatur 63ºC (60-65ºC).
    Ta ut köttet och låt vila 15-20 minuter.

  4. Tillred under tiden tillbehör.

Kockens kommentar

1 kg lammstek är i överkant för 4 "portioner", men överblivet kött passar väl nästkommande dag som kallskuret e.d. Observera dock att mängden kött måste minskas om antalet potioner ökas. Räkna med minst 150 gram per portion vid festligare tillfällen.

TILLBEHÖRSFÖRSLAG

Portvinssås

Olivpotatismos

Salladskål med ärter

Fler recept inom Påskalamm

Liknande recept som Marinerad lammstek