Gryta på lamm med primörer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gryta på lamm med primörer

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lamm grytbitar

800.0 

gram

Morot liten

8.0 

styck

Syltlök

4.0 

st små

Vårlök

4.0 

styck

Vatten

6.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château Sainte Colombe

Smakrikt rött vin
Pris: 159 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 588

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2350 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 445 gram)

Ingredienser

Visa:

Lamm grytbitar 800.0 gram 38%

Morot liten 8.0 styck 5%

Syltlök 4.0 st små %

Vårlök 4.0 styck 1%

Vatten 6.0 dl 0%

Grädde 2.0 dl 31%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Lägg lamm i en stor kastrull med kallt vatten. (Inte vattnet i ingredienslistan.)Koka upp.

  2. Sila av vattnet. Spola köttet. Rengör kastrullen. Lägg i köttet i kastrullen och slå på vatten. Koka upp. Låt koka på svag värme i cirka 1 timme.

  3. Borsta morötter. Skala lök. Lägg i grytan mot slutet, de behöver 7-8 minuter beroende på hur stora de är.

  4. Slå i grädden. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av lite med maizena utrört i kallt vatten.

Kockens kommentar

Proceduren med att koka upp, sila ifrån vattnet och sedan börja om kallas för att blanchera, vilket gör buljongen klarare.

Fler recept inom Påskalamm

Liknande recept som Gryta på lamm med primörer