Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 588

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2350 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lamm grytbitar 800.0 gram 38%
Morot liten 8.0 styck 5%
Syltlök 4.0 st små %
Vårlök 4.0 styck 1%
Vatten 6.0 dl 0%
Grädde 2.0 dl 31%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Lägg lamm i en stor kastrull med kallt vatten. (Inte vattnet i ingredienslistan.)Koka upp.
- Sila av vattnet. Spola köttet. Rengör kastrullen. Lägg i köttet i kastrullen och slå på vatten. Koka upp. Låt koka på svag värme i cirka 1 timme.
- Borsta morötter. Skala lök. Lägg i grytan mot slutet, de behöver 7-8 minuter beroende på hur stora de är.
- Slå i grädden. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av lite med maizena utrört i kallt vatten.
Kockens kommentar
Proceduren med att koka upp, sila ifrån vattnet och sedan börja om kallas för att blanchera, vilket gör buljongen klarare.
Fler recept inom Påskalamm
Liknande recept som Gryta på lamm med primörer
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rosmarinkryddad lammbog-lammlägg
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italienskt påsklamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kakao- och chilikryddad dilammsstek med chokladmintsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan