Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2751 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lamm grytbitar 1.0 kilo 41%
Vatten 8.0 dl 0%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 3%
Kvisttomater 10.0 styck 6%
Ingefära 6.0 cm 2%
Sötpotatis 800.0 gram 20%
Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%
Äpple utan skal 1.0 styck 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skär lammkött i 5x5 cm stora bitar. Mindre bitar blir torra.
- Salta och peppra lammbitarna. Hetta upp olivolja i stekpanna. Bryn dem i omgångar tills de har fått färg. Lägg över i kastrull.
- Slå på vatten, tamarisoja och grönsaksfond. Låt småputtra 1 1/2 timme.
- Skala och skär ner ingefära. Mixa i mixer tillsammans med tomater. Salta. Häll i kastrullen.
- Skala och grovtärna sötpotatis. Lägg i grytan. Låt puttra 10 minuter.
- Skär sparris i 2 cm stora bitar. Skiva äpple. Lägg i grytan. Servera.
Fler recept inom Påskalamm
Liknande recept som Ingefärsdoftande lammgryta
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rosmarinkryddad lammbog-lammlägg
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italienskt påsklamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kakao- och chilikryddad dilammsstek med chokladmintsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan