Ingefärsdoftande lammgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsdoftande lammgryta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lamm grytbitar

1.0 

kilo

Vatten

8.0 

dl

Tamarisoja }

2.0 

msk

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Kvisttomater

10.0 

styck

Ingefära

6.0 

cm

Sötpotatis

800.0 

gram

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

Äpple utan skal

1.0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

7 Deadly Zins Old Vine Zinfandel

Smakrikt rött vin
Pris: 115 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2751 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 976 gram)

Ingredienser

Visa:

Lamm grytbitar 1.0 kilo 41%

Vatten 8.0 dl 0%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 3%

Kvisttomater 10.0 styck 6%

Ingefära 6.0 cm 2%

Sötpotatis 800.0 gram 20%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

Äpple utan skal 1.0 styck 2%

Olivolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (2 tim )

  1. Skär lammkött i 5x5 cm stora bitar. Mindre bitar blir torra.

  2. Salta och peppra lammbitarna. Hetta upp olivolja i stekpanna. Bryn dem i omgångar tills de har fått färg. Lägg över i kastrull.

  3. Slå på vatten, tamarisoja och grönsaksfond. Låt småputtra 1 1/2 timme.

  4. Skala och skär ner ingefära. Mixa i mixer tillsammans med tomater. Salta. Häll i kastrullen.

  5. Skala och grovtärna sötpotatis. Lägg i grytan. Låt puttra 10 minuter.

  6. Skär sparris i 2 cm stora bitar. Skiva äpple. Lägg i grytan. Servera.

Fler recept inom Påskalamm

Liknande recept som Ingefärsdoftande lammgryta