Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Tamarimarinerad saftig lammstek
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 148
Kcal / portion: 315
GBR (GI) / port: 0
Recept: 2518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 7%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammstek med ben 2.0 kilo 65%
Marinad:
Vitlök torkad 5.0 klyftor 2%
Timjan torkad 1.0 msk 0%
Rosmarin torkad 1.0 msk 0%
Olivolja 1.0 dl 30%
Tamarisoja } 1.0 dl 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
- Sätt ugnen på 70-100ºC.
- Skala och skiva vitlök.
Blanda i en bunke vitlök med övriga marinadingredienser. - Lägg steken på en ugnsplåt.
Massera in marinaden.
Sätt in en stektermometer.
Sätt in i ugnen. Köttet är klart vid innertemperatur 63ºC (3-4 tim).
Kockens kommentar
Stekning vid låg temperatur ger saftigare kött men tar längre tid. Vid stektemperatur 150-180ºC halveras stektiden.
Passar till
Fler recept inom Påskalamm
Liknande recept som Tamarimarinerad saftig lammstek
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rosmarinkryddad lammbog-lammlägg
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italienskt påsklamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kakao- och chilikryddad dilammsstek med chokladmintsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan