Italienskt påsklamm

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Italienskt påsklamm

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Lammstek benfri

2.0 

kilo

Ägg

3.0 

styck

Vitlök torkad

6.0 

klyftor

Morot stor

1.0 

styck

Squash

1.0 

styck

Babyspenat

100.0 

gram

Hushållssnöre

 

 

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Les Hauts de Granget

Kryddigt rött vin
Pris: 159 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 263

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2634 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 3%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 244 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammstek benfri 2.0 kilo 85%

Ägg 3.0 styck 7%

Vitlök torkad 6.0 klyftor 2%

Morot stor 1.0 styck 2%

Squash 1.0 styck 2%

Babyspenat 100.0 gram 1%

Hushållssnöre %

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

Tillagning (2 tim )

  1. Fyllning: Hårdkoka ägg i cirka 10 min och låt dem svalna i kallt vatten. Skala.

    Skala vitlök och morot. Skär morot i stavar. Koka 5 min och häll av vattnet. Skär squash i stavar.

  2. Lammstek: Sätt ugnen på 150ºC.
    Skär upp köttet till ett platt stycke.
    Skär upp i mitten utan att skära igenom.
    Lägg upp köttet och platta till det något.

    Lägg på ett lager babyspenat och därefter vitlök, morötter, squash och hela ägg.
    Rulla ihop köttet och bind ihop med snöre.
    Salta och peppra rikligt utvändigt.

  3. Bryn matfett i panna på medelhög värme. Stek köttet runt om till fin stekyta.

  4. Ugnslaga: Lägg köttet på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 1 timme till inner­temperatur 63ºC.

    Ös steken med vatten/shy några gånger.
    Låt vila 20-30 min före uppskärning.

  5. Tillaga tillbehör.

Kockens kommentar

Denna rätt är svår att göra om inte steken är tillräckligt stor (2kg+). Samtidigt räcker 2 kg till cirka 10 portioner. Räkna med 200 gram råkött (=150 gram tillagat) eller mer per portion vid festligare tillfällen. Överblivet kött är utmärkt restmat kall eller varm.

Tillbehörsförslag

Petters mörka röda (sås)

Pressad kokt potatis

Rönnbärsgelé

Fler recept inom Påskalamm

Liknande recept som Italienskt påsklamm