Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 263

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2634 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 3%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammstek benfri 2.0 kilo 85%
Ägg 3.0 styck 7%
Vitlök torkad 6.0 klyftor 2%
Morot stor 1.0 styck 2%
Squash 1.0 styck 2%
Babyspenat 100.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Fyllning: Hårdkoka ägg i cirka 10 min och låt dem svalna i kallt vatten. Skala.
Skala vitlök och morot. Skär morot i stavar. Koka 5 min och häll av vattnet. Skär squash i stavar. - Lammstek: Sätt ugnen på 150ºC.
Skär upp köttet till ett platt stycke.
Skär upp i mitten utan att skära igenom.
Lägg upp köttet och platta till det något.
Lägg på ett lager babyspenat och därefter vitlök, morötter, squash och hela ägg.
Rulla ihop köttet och bind ihop med snöre.
Salta och peppra rikligt utvändigt. - Bryn matfett i panna på medelhög värme. Stek köttet runt om till fin stekyta.
- Ugnslaga: Lägg köttet på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 1 timme till innertemperatur 63ºC.
Ös steken med vatten/shy några gånger.
Låt vila 20-30 min före uppskärning. - Tillaga tillbehör.
Kockens kommentar
Denna rätt är svår att göra om inte steken är tillräckligt stor (2kg+). Samtidigt räcker 2 kg till cirka 10 portioner. Räkna med 200 gram råkött (=150 gram tillagat) eller mer per portion vid festligare tillfällen. Överblivet kött är utmärkt restmat kall eller varm.
Tillbehörsförslag
Fler recept inom Påskalamm
Liknande recept som Italienskt påsklamm
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rosmarinkryddad lammbog-lammlägg
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italienskt påsklamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kakao- och chilikryddad dilammsstek med chokladmintsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan