Lammstek grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammstek grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Lammstek benfri

1.5 

kilo

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Timjan

1.0 

msk

Rosmarin

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Olivolja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1705 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 3%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 190 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammstek benfri 1.5 kilo 99%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Timjan 1.0 msk 0%

Rosmarin 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Olivolja 0%

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Förbered: Sätt ugnen till 175°C.
    Skala och hacka vitlök.
    Hacka timjan och rosmarin om färsk.

  2. Blanda timjan, rosmarin, vitlök, salt och peppar med olivolja och gnid in på köttet. Lägg steken i en ugnsfast form. Stick en kötttermometer i köttets tjockaste del.

  3. Ugnslaga: Sätt in köttet i ugnen. 

    Tidsåtgång cirka 30 min per kilo kött. Lammsteken är klar när innetemperaturen i köttet visar 55-65°C, beroende på om man vill ha den blodig eller genomstekt. 

  4. Låt vila i 10-20 minuter, så blodar den inte.

PASSAR TILL

Klyftpotatis

Vitlökspotatis i ugn

Rödvinssås

Fler recept inom Påskalamm

Liknande recept som Lammstek grundrecept