Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1705 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammstek benfri 1.5 kilo 99%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Timjan 1.0 msk 0%
Rosmarin 1.0 msk 0%
Olivolja 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Förbered: Sätt ugnen till 175°C.
Skala och hacka vitlök.
Hacka timjan och rosmarin om färsk. - Blanda timjan, rosmarin, vitlök, salt och peppar med olivolja och gnid in på köttet. Lägg steken i en ugnsfast form. Stick en kötttermometer i köttets tjockaste del.
- Ugnslaga: Sätt in köttet i ugnen.
Tidsåtgång cirka 30 min per kilo kött. Lammsteken är klar när innetemperaturen i köttet visar 55-65°C, beroende på om man vill ha den blodig eller genomstekt. - Låt vila i 10-20 minuter, så blodar den inte.
PASSAR TILL
Fler recept inom Påskalamm
Liknande recept som Lammstek grundrecept
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rosmarinkryddad lammbog-lammlägg
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italienskt påsklamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tamarimarinerad saftig lammstek
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kakao- och chilikryddad dilammsstek med chokladmintsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan