Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 1744

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1744 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pajdeg:
Kesella naturell 1.5 dl 13%
Dinkelmjöl fint 1.7 dl 21%
Linfrön krossade 2.0 msk 5%
Vatten 1.0 msk 0%
Fyllning:
Quorn färs } 300.0 gram 18%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Morot 1.0 styck 2%
Oliver svarta avrunna 1.0 dl 8%
Ägg 2.0 styck 7%
Passerade tomater 1.5 dl 2%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Mozzarella 125.0 gram 18%
Kock: C. Perelli
Uppdragsgivare: Quorn
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Låt qournfärsen tina.
- Pajdeg: Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt vila i kylskåp i 30 minuter. - Fyllning: Sätt ugnen på 200°C.
Skala och finhacka lök, vitlök.
Hacka oliver och riv morot.
Knäck ägg i bunke och vispa sönder med en gaffel. Blanda alla ingredienserna utom mozzarella. Salta och peppra. - Paj: Smöra en form (22 cm) och "bröa" med dinkelmjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn i 10 minuter.
- Ta ut formen och häll fyllning i pajskalet.
Toppa med skivad mozzarella. Sätt i ugn i 20 min. Ta ut och låt vila en liten stund.
Kockens kommentar
Tips: Lägg torkade böner eller linser i pajskalet vid förgräddning, så håller den formen bättre. Ta ur dem efter gräddning.
Fler quornrecept: Quornrecept
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Italiensk paj med Quorn-färs, mozarella och oliver
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan