Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 340

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1360 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bulgur gryn 2.0 dl 42%
Ingefära 6.0 cm 4%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Spetspaprika röd 1.0 styck 1%
Sockerärter 100.0 gram 3%
Rödkål ansad 300.0 gram 7%
Cocktailtomater 10.0 styck 3%
Olivolja 4.0 msk 33%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Sojasås japansk 1.0 dl 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka ingefära, vitlök, basilika.
Finstrimla paprika, sockerärter och rödkål.
Halvera cocktailtomater. - Hetta upp olivolja i en wokpanna.
Lägg i ingefära, vitlök och basilika.
Fräs detta några sekunder. - Tillsätt paprika, ärter, rödkål och tomater.
Woka i cirka 2 minuter. Rör om. - Pressa över limejuice och slå på soja.
woka i ytterligare 2 minuter. Rör om.
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Ingefärsdoftande bulgurwok
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan