Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple

Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quorn

300.0 

gram

Fänkål

0.5 

styck

Romanesco

1.0 

st liten

Gul lök

1.0 

styck

Äpple helst rött

2.0 

styck

Saffran

0.5 

gram

Vatten

1.0 

dl

Matolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Granatäpple

1.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 179

GBR (GI) / port: 1

Recept: 714 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 412 gram)

Ingredienser

Visa:

Quorn 300.0 gram 44%

Fänkål 0.5 styck 5%

Romanesco 1.0 st liten 21%

Gul lök 1.0 styck 7%

Äpple helst rött 2.0 styck 14%

Saffran 0.5 gram 0%

Vatten 1.0 dl 0%

Matolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Granatäpple 1.0 styck 5%

Rucolasallat 100.0 gram 4%

Kock: Pernilla

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (35 min )

  1. Skiva fänkål. Dela romanesco i bitar.
    Skala och strimla lök. Skölj sallat.
    Kärna ur och tärna äpple.
    Gröp ur köttet ur granatäpple.

  2. Värm upp matolja i en stekpanna och stek quornbitarna till gyllenbrun färg.

  3. Tillsätt saffran och rör om ordentligt.

  4. Tillsätt vatten och grönsaker.
    Låt småkoka under lock cirka 5 minuter.

  5. Tillsätt äpple.
    Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera på salladsbädd.
    Garnera med granatäpple.

Kockens kommentar

I stället för romanesco kan man använda brysselkål.

Fler quornrecept: Quornrecept

Fler recept inom Gröna rätter

Liknande recept som Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple