
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 179

GBR (GI) / port: 1
Recept: 714 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quorn 300.0 gram 44%
Fänkål 0.5 styck 5%
Romanesco 1.0 st liten 21%
Gul lök 1.0 styck 7%
Äpple helst rött 2.0 styck 14%
Saffran 0.5 gram 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Tillbehör:
Granatäpple 1.0 styck 5%
Rucolasallat 100.0 gram 4%
Tillagning (35 min )
- Skiva fänkål. Dela romanesco i bitar.
Skala och strimla lök. Skölj sallat.
Kärna ur och tärna äpple.
Gröp ur köttet ur granatäpple. - Värm upp matolja i en stekpanna och stek quornbitarna till gyllenbrun färg.
- Tillsätt saffran och rör om ordentligt.
- Tillsätt vatten och grönsaker.
Låt småkoka under lock cirka 5 minuter. - Tillsätt äpple.
Smaka av med salt och peppar. - Servera på salladsbädd.
Garnera med granatäpple.
Kockens kommentar
I stället för romanesco kan man använda brysselkål.
Fler quornrecept: Quornrecept
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan