Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 795

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3179 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Morot 2.0 st stora 3%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Röda linser torkade 4.0 dl 37%
Vatten 1.2 liter 0%
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Kajennpepparpulver 2.0 krm 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Stark matkorv (t.ex. chorizo) 4.0 styck 57%
Vårlök 4.0 styck 1%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och skär morot i halvmånar.
Skala och skiva vitlök. Skiva vårlök. - Koka linser, vitlök, morot, buljongtärning, chili och salt i cirka 5 minuter, tills linserna är mjuka.
- Skiva korven, lägg i grytan och koka upp.
Strö över vårlök. Servera.
Kockens kommentar
Variera gärna med olika slags korvar och komplettera t.ex. med färsk tomat och paprika.
PASSAR TILL
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Röd linsgryta med stark korv
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan