
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2784 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lasagneplattor fullkorn 200.0 gram 25%
Quorn färs } 300.0 gram 11%
Fetaost 200.0 gram 21%
Hårdost lagrad, riven 1.0 dl 6%
Oliver svarta kalamata 100.0 gram 5%
Krossade tomater vitlök/basilika 800.0 gram 6%
Kvarg naturell 4% fett 500.0 gram 17%
Bladspenat fryst 300.0 gram 2%
Morot 2.0 styck 3%
Tillagning (45 min + 45 min )
- Förbered: Tina spenat och låt rinna av.
Tina quorn. Sätt ugnen på 200°C.
Smörj en ugnsform (30x20 för 4 port.).
Skala och riv morötter och ost. - Blanda quorn med krossade tomater i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda keso, morötter och spenat i en annan bunke. Salta och peppra.
Lägg blandningen i botten på formen. - Varva sedan quornröra med pastaplattor.
Toppa med riven ost, fetaost och oliver. - Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
Kockens kommentar
Fler quornrecept: Quornrecept
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan