Rårisrisotto med fänkål och parmesan

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rårisrisotto med fänkål och parmesan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Råris svart

3.5 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Fänkål

1.0 

styck

Soltorkade tomater

6.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

 

Torrt vitt vin

0.5 

dl

Vatten

0.5 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Parmesan

150.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 245 gram)

Ingredienser

Visa:

Råris svart 3.5 dl 47%

Gul lök 1.0 styck 2%

Fänkål 1.0 styck 3%

Soltorkade tomater 6.0 styck 2%

Olivolja 0.5 dl 17%

 

Torrt vitt vin 0.5 dl 2%

Vatten 0.5 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%

Parmesan 150.0 gram 25%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (35 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  2. Skala och finhacka lök.
    Ansa och skiva fänkål.
    Strimla soltorkade tomater.

  3. Fräs lök, fänkål och tomathack i en djupbottnad panna med lite olivolja.

  4. Häll bort ev. överskottsvatten från riset och blanda ner riset i pannan. 
    Slå på vin, vatten och fond.
    Låt småkoka i cirka 5 minuter.
    Salta och peppra.

  5. Grovriv eller hyvla parmesan och blanda med riset.

Kockens kommentar

Råris bör kokas utan salt och inte i buljong. Salt gör att råris har en benägenhet att sluta sig och blir då för hårt. Rätten serveras som lätt måltid eller som tillbehör till mat.

PASSAR TILL

Enkel tomatsallad

Fler recept inom Gröna rätter

Liknande recept som Rårisrisotto med fänkål och parmesan