Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap

Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quorn burgare }

4.0 

styck

AXA Gi-ruta

8.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Cheddar engelsk hårdost

4.0 

skivor

 

Majonnäs lätt

1.0 

dl

Chili spice mix

2.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Kidneybönor vita konserv sköljda

1.5 

dl

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Vinäger

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1925 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 292 gram)

Ingredienser

Visa:

Quorn burgare } 4.0 styck 28%

AXA Gi-ruta 8.0 styck 10%

Avokado 2.0 styck 22%

Rödlök 1.0 styck 3%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Cheddar engelsk hårdost 4.0 skivor 8%

 

Majonnäs lätt 1.0 dl 16%

Chili spice mix 2.0 msk 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Kidneybönor vita konserv sköljda 1.5 dl 6%

Senap fransk osötad 2.0 msk 2%

Vinäger 2.0 msk 0%

Kock: Lauritzon

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Sätt på grillen.
    Tina quornburgarna.
    Skala och skiva rödlök i ringar.
    Skala och finhacka eller mosa vitlök.

  2. Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs, cilipulver och vitlök.

  3. Dijonbönor: Häll bort bönspad och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda senap med vinäger och lägg i bönorna.

  4. Burgare: Grilla burgarna.
    Vänd dem några gånger.

  5. Skala avokado och skiva den.
    Lägg ostskivor hastigt på grillen, sedan på burgarna. Lägg en Gi-ruta underst och varva sallat, avokado, burgare och majonnäs. Avsluta med Gi-ruta.

  6. Serveras genast med dijongbönor till.

Kockens kommentar

Fler quornrecept: Quornrecept

Fler recept inom Gröna rätter

Liknande recept som Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap