
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1925 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Quorn burgare } 4.0 styck 28%
AXA Gi-ruta 8.0 styck 10%
Avokado 2.0 styck 22%
Rödlök 1.0 styck 3%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Cheddar engelsk hårdost 4.0 skivor 8%
Majonnäs lätt 1.0 dl 16%
Chili spice mix 2.0 msk 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kidneybönor vita konserv sköljda 1.5 dl 6%
Senap fransk osötad 2.0 msk 2%
Vinäger 2.0 msk 0%
Tillagning (45 min )
- Förbered: Sätt på grillen.
Tina quornburgarna.
Skala och skiva rödlök i ringar.
Skala och finhacka eller mosa vitlök. - Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs, cilipulver och vitlök.
- Dijonbönor: Häll bort bönspad och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda senap med vinäger och lägg i bönorna.
- Burgare: Grilla burgarna.
Vänd dem några gånger. - Skala avokado och skiva den.
Lägg ostskivor hastigt på grillen, sedan på burgarna. Lägg en Gi-ruta underst och varva sallat, avokado, burgare och majonnäs. Avsluta med Gi-ruta. - Serveras genast med dijongbönor till.
Kockens kommentar
Fler quornrecept: Quornrecept
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan