Dryck till syrlig pasta- & pizzarätt
Pastarätter är sällan magra och syrliga, utan vanligtvis smakrika. Risrätter vanligen smakrika eller kryddiga. Ofta förekommer söta och kryddiga smaker liksom sälta. Är syrligheten emellertid den utmärkande smaken räknas rätten till denna grupp. Den syrliga smaken skapas av citron eller annansyrlig frukt t.ex. apelsin, eller av syrligt tillbehör t.ex. en syrlig ost som feta.
4 matchande recept inom syrlig pasta- & pizzarätt
-
Torrt friskt vitt vin
Santagostino Catarratto-Chardonnay
55 kr, Nr 12464
-
Kryddigt rött vin
Montepulciano d´Abruzzo Bianchi
61 kr, Nr 7126 EKO
-
Mjukt rött vin
72 kr, Nr 12375
-
Kryddigt rött vin
79 kr, Nr 22662
-
Ljus mild lager
15 kr, Nr 1669
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 1229
Vin till mager, syrlig pasta-/risrätt
Till syrliga pasta-/risrätter fungerar friska vita eller rosa viner alternativt ett mjukare rött. Gemensamt bör vara en frisk syra vilken i kombination med maten upplevs mildare samt att vinets fruktighet förstärks. En liten strävhet i vinet är inte något hinder då syrligheten rundar av denna.
Öl till mager, syrlig pasta-/risrätt
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig fågelrätt rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller med fördel ett syrligt öl.