Strutsfilé med drambuiesås och rösti

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Strutsfilé med drambuiesås och rösti

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strutsfilé

500.0 

gram

Smör el. margarin

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Drambuie

10.0 

cl

Grädde

2.0 

dl

Viltfond koncentrerad

1.5 

msk

Matlagningsmjöl

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 345 gram)

Ingredienser

Visa:

Strutsfilé 500.0 gram 24%

Smör el. margarin 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Drambuie 10.0 cl 17%

Grädde 2.0 dl 32%

Viltfond koncentrerad 1.5 msk 2%

Matlagningsmjöl 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 24%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C. Salta och peppra strutsfiléer. Skala och grovriv potatis. Lägg i vatten. Häll bort vattnet och låt rinna av.

  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna 2-3 minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 5-10 minuter. Ta ut. Låt det vila 7 minuter.

  3. Tillaga rösti enligt separat recept.

  4. Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och tillsätt grädde och fond. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. lite steksky. Önskas lite tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagningsmjöl.

  5. Koka sparris i cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

Hur det smakar? Mycket fint kött påminnande om fin oxfilé, fast bättre enligt vår chefskock Petter. Fryst struts kan man hitta i special­butiker, vanligtvis formade till runda portions­biffar.

ALTERNATIV

Rösti

Kalkonrulle

Fler recept inom Strutsfilémeny (lyxigt)

Liknande recept som Strutsfilé med drambuiesås och rösti