Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 401

Kcal / portion: 946

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3785 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 31%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ljus blockchoklad 250.0 gram 37%
eller %
Mörk choklad Äts ej
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 17%
Ägg 4.0 styck 7%
Smör normalsaltat 75.0 gram 14%
Vetemjöl 50.0 gram 5%
Kakplåtform (10 cm) 4.0 styck Äts ej
Tillbehör:
Vispgrädde 2.0 dl 19%
Färsk frukt t.ex.
Jordgubbar färska 4.0 styck 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Tillse att smördegsplattorna är tinade. Sätt ugnen på 180ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
- Smöra pajformarna och kläd dem med smördeg. Tryck ut degen lätt i kanterna och skär bort överflödig kantdeg. Sätt in i ugnen 10-12 minuter.
- Smält choklad i en kastrull och blanda med mjöl, ägg, smör och socker.
- Ta ut formarna ur ugnen och häll i chokladsmeten. Sätt in igen i ugnen och baka 6-8 min ytterligare, tills smeten stenat.
- Vispa grädde och servera till tårtan, samt dekorera med någon färsk frukt.
Kockens kommentar
Kakformarna bör vara i plåt med lös botten, cirka 10 cm i diameter.
Fler recept inom Strutsfilémeny (lyxigt)
Liknande recept som Chokladtartelette (efterrätt)
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Strutsfilé med drambuiesås och rösti
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Hjortronparfait
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI