Chokladtartelette (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladtartelette (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ljus blockchoklad

250.0 

gram

eller

 

 

Mörk choklad

 

 

Smördegsplattor fryst

2.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Vetemjöl

50.0 

gram

Kakplåtform (10 cm)

4.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Färsk frukt t.ex.

 

Jordgubbar färska

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 401

Kcal / portion: 946

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3785 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 31%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 236 gram)

Ingredienser

Visa:

Ljus blockchoklad 250.0 gram 37%

eller %

Mörk choklad Äts ej

Smördegsplattor fryst 2.0 styck 17%

Ägg 4.0 styck 7%

Smör normalsaltat 75.0 gram 14%

Vetemjöl 50.0 gram 5%

Kakplåtform (10 cm) 4.0 styck Äts ej

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 19%

Färsk frukt t.ex. 

Jordgubbar färska 4.0 styck 0%

Tillagning (25 min )

  1. Tillse att smördegsplattorna är tinade. Sätt ugnen på 180ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.

  2. Smöra pajformarna och kläd dem med smördeg. Tryck ut degen lätt i kanterna och skär bort överflödig kantdeg. Sätt in i ugnen 10-12 minuter.

  3. Smält choklad i en kastrull och blanda med mjöl, ägg, smör och socker.

  4. Ta ut formarna ur ugnen och häll i choklad­smeten. Sätt in igen i ugnen och baka 6-8 min ytterligare, tills smeten stenat.

  5. Vispa grädde och servera till tårtan, samt dekorera med någon färsk frukt.

Kockens kommentar

Kakformarna bör vara i plåt med lös botten, cirka 10 cm i diameter.

Fler recept inom Strutsfilémeny (lyxigt)

Liknande recept som Chokladtartelette (efterrätt)