Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 961

GBR (GI) / port: 13
Recept: 3843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 40%
Grädde 3.0 dl 28%
Gul lök 1.0 styck 1%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%
Långkornigt ris 3.0 dl 23%
Matolja till stekning 2.0 msk 6%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka ris enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök. Ta av skinnet på korven. Skär i strimlor.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek falukorven hastigt. Tillsätt lök och stek tills korv och lök fått färg.
- Sänk till medellåg värme och häll på grädde och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Alternativ
Fler recept inom Pannstekt korv
Liknande recept som Enkel korv stroganoff
-
Bratwurst på gul paprikabädd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bangers and mash
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Taylor & Jones
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammkorv med olivpotatissallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvpanna med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvmix
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan