Enkel korv stroganoff

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel korv stroganoff

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Långkornigt ris

3.0 

dl

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Falcon Ekologisk 5,2

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 961

GBR (GI) / port: 13

Recept: 3843 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 446 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 40%

Grädde 3.0 dl 28%

Gul lök 1.0 styck 1%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Långkornigt ris 3.0 dl 23%

Matolja till stekning 2.0 msk 6%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka ris enligt anvisningar på paketet.
  2. Skala och hacka lök. Ta av skinnet på korven. Skär i strimlor.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek falukorven hastigt. Tillsätt lök och stek tills korv och lök fått färg. 
  4. Sänk till medellåg värme och häll på grädde och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Korv stroganoff

Korv stroganoff med äpple

Het korv stroganoff

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Enkel korv stroganoff