Bratwurst på gul paprikabädd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bratwurst på gul paprikabädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bratwurst

8.0 

styck

Paprika gul

6.0 

st stora

Timjan färsk

1.0 

kvist

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Senap fransk osötad

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2910 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 14%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 445 gram)

Ingredienser

Visa:

Bratwurst 8.0 styck 82%

Paprika gul 6.0 st stora 8%

Timjan färsk 1.0 kvist 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Senap fransk osötad 4.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Strimla paprikorna i stavar och finhacka timjan. Lägg i en skål.
  2. Fräs paprika med timjan i olja i en stekpanna på medelhög värme i cirka 10-15 minuter. Salta och peppra.
  3. Hetta upp olivolja i en annan panna och stek korvarna på medelhög värme tills de är lätt brända.
  4. Lägg upp paprikastrimlor på en tallrik med korvarna ovanpå.

Kockens kommentar

På bilden visas "äkta" bratwurst, dvs ljus mager korv, till skillnad från den bratwurst vi är vana vid i Sverige, som är brun och fet. Väljs den svenska varianten så räcker det med en korv per portion.

PASSAR TILL

Stekt potatis

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Bratwurst på gul paprikabädd