Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 14%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bratwurst 8.0 styck 82%
Paprika gul 6.0 st stora 8%
Timjan färsk 1.0 kvist 0%
Olivolja till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Senap fransk osötad 4.0 msk 2%
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Strimla paprikorna i stavar och finhacka timjan. Lägg i en skål.
- Fräs paprika med timjan i olja i en stekpanna på medelhög värme i cirka 10-15 minuter. Salta och peppra.
- Hetta upp olivolja i en annan panna och stek korvarna på medelhög värme tills de är lätt brända.
- Lägg upp paprikastrimlor på en tallrik med korvarna ovanpå.
Kockens kommentar
På bilden visas "äkta" bratwurst, dvs ljus mager korv, till skillnad från den bratwurst vi är vana vid i Sverige, som är brun och fet. Väljs den svenska varianten så räcker det med en korv per portion.
PASSAR TILL
Fler recept inom Pannstekt korv
Liknande recept som Bratwurst på gul paprikabädd
-
Bratwurst på gul paprikabädd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bangers and mash
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Taylor & Jones
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammkorv med olivpotatissallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvpanna med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvmix
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan