Lammkorv med olivpotatissallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammkorv med olivpotatissallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammkorv

8.0 

styck

Potatis

12.0 

st små

Soltorkade tomater i olja avrunnet

12.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Oliver svarta kalamata

40.0 

styck

Svartpeppar

 

 

Flingsalt

 

 

 

Tillval:

 

Balsamvinäger röd }

 

 

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Granat

Ljus besk lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2439 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 341 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammkorv 8.0 styck 67%

Potatis 12.0 st små 17%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 12.0 styck 7%

Basilika 1.0 kruka 0%

Oliver svarta kalamata 40.0 styck 9%

Svartpeppar 0%

Flingsalt 0%

 

Tillval:

Balsamvinäger röd } 0%

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Tvätta/borsta potatisen. Skär i bitar och koka i lättsaltat vatten.
  2. Skär soltorkade tomater i bitar. Plocka av basilikablad och riv i delar. Blanda oliver, tomater, basilika och potatis. Smaka av med salt och peppar, samt med balsamvinäger om så önskas.
  3. Stek lammkorven runtom några minuter.

Kockens kommentar

Smaken på den här rätten är beroende av råvarorna. Oliver kan skifta enormt i smak och konsistens, beroende på sort och producent. Likaså smakar (lamm-)korvar väldigt olika beroende på producent.

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Lammkorv med olivpotatissallad