Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Stångkorv

4.0 

styck

Potatis

8.0 

st stora

Gul lök

0.5 

styck

Mejram torkad

1.0 

tsk

Matfett till stekning

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Ägg

4.0 

styck

Rödbetor inlagda

4.0 

dl

Inlagd färsk gurka

2.0 

dl

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 627

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2507 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 421 gram)

Ingredienser

Visa:

Stångkorv 4.0 styck 34%

Potatis 8.0 st stora 32%

Gul lök 0.5 styck 1%

Mejram torkad 1.0 tsk 0%

Matfett till stekning 50.0 gram 15%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Ägg 4.0 styck 10%

Rödbetor inlagda 4.0 dl 5%

Inlagd färsk gurka 2.0 dl 2%

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och tärna potatis. Dra av skinnet på korven. Skala och hacka lök.
  2. Bryn potatis i rikligt med matfett på högsta värme i cirka 10 minuter tills lätt brynt. Lägg över på hushållspapper för fettavrinning.
  3. Sänk värmen till medel. Fräs lök mjuk och glansig utan att bränna. Krydda med mejram, salt och peppar.
  4. Hetta upp matfett i en annan panna och stek korven på hög värme, tills den fått fin färg.
  5. Stek ägg på medelhög värme.
  6. Servera med gurka och/eller rödbetor. Garnera med persilja eller annat grönt.

Kockens kommentar

Det går lika bra att steka kokt restpotatis, som dock steks kortare tid på lite lägre värme. Stångkorven kan bytas ut mot isterband eller annan önskvärd korv.

 

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Stångkorv special