Nürnberger i bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Nürnberger i bacon

Lägg till ingredienser

Antal st: 8

Nürnberger }

8.0 

styck

Bacon som knapersteks}

8.0 

skivor

Tandpetare

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fläsk och bacon >

 

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 0

Recept: 545 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 30%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 30 gram)

Ingredienser

Visa:

Nürnberger } 8.0 styck 41%

Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 59%

Tandpetare Äts ej

 

Kockskolan:

Om fläsk och bacon > Äts ej

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Linda in korvarna i bacon. Fäst gärna med en tandpetare för att hålla baconet på plats.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek korvarna på medelhög värme tills baconet blir krispigt och gyllenbrunt.
  3. Plocka bort eventuella tandpetare och servera.

Kockens kommentar

Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitets­bestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Näringsberäkning
: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Nürnberger i bacon