Salsiccia med senapspotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salsiccia med senapspotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salsiccia }

12.0 

st små

el. andra korvar }

 

 

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Senapspotatis:

 

Potatis kokt

800.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Gräddfil

3.0 

dl

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Kapris

2.0 

msk

Svartpeppar grovmald

1.0 

tsk

Senapsfrö

3.0 

krm

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Ana Reserve Malbec Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2885 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 461 gram)

Ingredienser

Visa:

Salsiccia } 12.0 st små 56%

el. andra korvar } 0%

Matfett till stekning 1.0 msk 3%

 

Senapspotatis:

Potatis kokt 800.0 gram 23%

Rödlök 1.0 styck 2%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Gräddfil 3.0 dl 14%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Kapris 2.0 msk 0%

Svartpeppar grovmald 1.0 tsk 0%

Senapsfrö 3.0 krm %

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Låt den svalna. Skiva potatisen.
  2. Skala och hacka rödlök. Hacka gräslök. Blanda försiktigt lök, kapris, gräddfil, senap och kryddor med potatisen. Ställ in i kylskåp.
  3. Värm upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek korvarna i cirka 3 minuter tills de fått fin färg runt om.

Kockens kommentar

Salsiccia finns i många varianter och det finns knappast något original. Korven består dock vanligen av grovmalt grisfärs helst av fina delar som tex. karrén, som smaksatts med vitlök, salt och pepparkorn. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Alternativ

Skånsk potatis

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Salsiccia med senapspotatis