Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3003 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkorv 800.0 gram 62%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Salt 0%
Mos:
Potatis 0.8 kilo 18%
Senap svensk 1.5 msk 1%
Pepparrot nyriven 1.0 msk 0%
Grädde (matlagningsgrädde) 1.5 dl 8%
Tillbehör:
Senap svensk 4.0 msk 4%
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Om korven är rå (extra tid ca 1 timme): Koka upp vatten med korv, lite krossade kryddpepparkorn och ett par lagerblad i lättsaltat vatten. Låt sjuda cirka 30 minuter. Låt korven svalna. Rå korv dock sällsynt förekommande i vanliga butiker. Den är som regel förkokt, vilket ökar hållbarheten. Är korven förkokt hoppas detta moment över.
- Skala och koka potatisen mjuk. Riv pepparrot.
- Ta bort korvskinnet och skär korven i bitar. Hetta upp lite matfett i panna på medelhög värme och stek så att den får fint brynt yta och blir genomvarm.
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt pepparrot och grädde (eller mjölk). Smaka av med senap, salt och peppar.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap. Lämpligtvis serverar man samma sorts senap till maten som i moset. Läs mer om fläskkorv, klicka på ingrediensen.
Mosalternativ
Fler recept inom Pannstekt korv
Liknande recept som Stekt fläskkorv med senapspotatis
-
Bratwurst på gul paprikabädd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bangers and mash
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Taylor & Jones
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammkorv med olivpotatissallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvpanna med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvmix
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan