Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 341

GBR (GI) / port: 15
Recept: 1365 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 12%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 39%
Oliver gröna el. svarta 20.0 styck 6%
Olivolja 1.0 dl 55%
Kockskolan:
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
- Hacka och tillsätt oliver och lite olivolja till lagom konsistens. Rör om.
- Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed en mycket kryddstarkt mos.
Passar till
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Olivpotatismos
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan