
Bangers and mash
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bangers } 8.0 styck 57%
Gul lök 2.0 styck 4%
Oxbuljongtärning 1.0 styck 0%
Vatten 5.0 dl Äts ej
Potatis 0.8 kilo 19%
Mjölk 1.0 dl 2%
Grädde 1.0 dl 13%
Purjolök 0.5 styck 1%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Kockskolan:
Om engelsk kokkonst > Äts ej
Om korv, tillverkning > Äts ej
Skapat av: Carlsberg
Kock: Taylor & Jones
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och koka potatis mjuk.
- Stek korv i ugn cirka 20 minuter.
- Stek lök i smör tills den är brun. Tillsätt buljongtärning och vatten. Koka upp.
- Strimla purjolök. Låt purjolök sjuda i mjölk och grädde cirka 3 minuter. Mosa ihop med potatisen.
Kockens kommentar
Bangers är vanligen en engelsk vit (blekgrå) korv men kan och vara brun. Bangers tillverkas mest av fläsk- och lammkött men kan också vara av nötkött. Namnet bangers pga att korven spricker vid tillagning med en liten "bang". Sådan korv är dock svår att få tag på i Sverige. Korven ovan är av nötkött från Taylors & Jones en charkbutik i Stockholm, som själva tillverkar korven. Den har smaksatts med Guinness Draft.Fler recept inom Pannstekt korv
Liknande recept som Bangers and mash
-
Bratwurst på gul paprikabädd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bangers and mash
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Taylor & Jones
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammkorv med olivpotatissallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvpanna med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvmix
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan