Bangers and mash

Bangers and mash

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bangers }

8.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Oxbuljongtärning

1.0 

styck

Vatten

5.0 

dl

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk

1.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Purjolök

0.5 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2803 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 482 gram)

Ingredienser

Visa:

Bangers } 8.0 styck 57%

Gul lök 2.0 styck 4%

Oxbuljongtärning 1.0 styck 0%

Vatten 5.0 dl Äts ej

Potatis 0.8 kilo 19%

Mjölk 1.0 dl 2%

Grädde 1.0 dl 13%

Purjolök 0.5 styck 1%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om engelsk kokkonst > Äts ej

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatis mjuk.
  3. Stek korv i ugn cirka 20 minuter.
  4. Stek lök i smör tills den är brun. Tillsätt buljongtärning och vatten. Koka upp.
  5. Strimla purjolök. Låt purjolök sjuda i mjölk och grädde cirka 3 minuter. Mosa ihop med potatisen.

Kockens kommentar

Bangers är vanligen en engelsk vit (blekgrå) korv men kan och vara brun. Bangers tillverkas mest av fläsk- och lammkött men kan också vara av nötkött. Namnet bangers pga att korven spricker vid tillagning med en liten "bang". Sådan korv är dock svår att få tag på i Sverige. Korven ovan är av nötkött från Taylors & Jones en charkbutik i Stockholm, som själva tillverkar korven. Den har smaksatts med Guinness Draft.


Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Bangers and mash