Filé/filet mignon med marsalaglaserad schalottenlök och skogssvamp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Filé/filet mignon med marsalaglaserad schalottenlök och skogssvamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Filé/filet mignon

700.0 

gram

Skogssvamp

225.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Schalottenlök

12.0 

styck

Farinsocker

1.0 

msk

Marsala starkvin

1.5 

dl

Vatten

2.0 

dl

Oxfond koncentrerad

1.0 

msk

Timjanblad

1.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

Smör normalsaltat

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Smör normalsaltat

 

 

Mjölk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Carolina Barrica Selection Reserve

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1988 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 598 gram)

Ingredienser

Visa:

Filé/filet mignon 700.0 gram 44%

Skogssvamp 225.0 gram 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Schalottenlök 12.0 styck 12%

Farinsocker 1.0 msk 2%

Marsala starkvin 1.5 dl 8%

Vatten 2.0 dl 0%

Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Timjanblad 1.0 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

Smör normalsaltat 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 27%

Smör normalsaltat 0%

Mjölk 0%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.

  2. Skala och finskiva vitlök. Skala och skiva schalottenlök. Repa av timjanblad. Ansa svamp.

  3. Putsa och torka av köttet. Skär i portionsbitar alternativt stek hel bit och skär upp inför servering. Bind ihop med hushållssnöre. Salta och peppra.

  4. Hetta upp en stekpanna på hög värme och stek köttet runt om till fin färg. Lägg över på ugnsplåt och sätt in i ugnen i cirka 1 timme till innertemperatur 57°C. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter.

  5. Koka potatis och tillred mos.

  6. Torrstek svampen på medelhög värme tills vätskan dunstat. Tillsätt matfett och vitlök och fräs i 2-3 minuter. Lägg åt sidan.

  7. Lägg löken i pannan och tillsätt farinsocker. Låt steka 4-5 minuter tills sockret karamelliserats något. Tillsätt marsalavin, vatten och fond. Koka ner till hälften i cirka 5 minunuter tills såsen tjocknat.

  8. Tillsätt svamp och timjan och lite smör för fylligare smak. Salta och peppra.

Kockens kommentar

PASSAR TILL

Hemlagad potatismos

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Filé/filet mignon med marsalaglaserad schalottenlök och skogssvamp