Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 8%
Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%
Purjolök 0.5 styck 2%
Sås:
Vispgrädde 2.0 dl 55%
Honung 1.0 msk 5%
Hummerfond konc. 3.0 msk 9%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sås:
Häll grädde, fond och honung i en kastrull.
Låt småkoka tills halva vätskan återstår.
Salta och peppra. - Skiva purjolöken och svampen.
Fräs den mjuk i lite olja eller smör i en panna på medelvärme ca 5 min. - Skiva musslorna på mitten.
Värm smör i panna med lock, medelvärme.
Stek musslorna hastigt 1-2 min under lock.
De är klara när de blivit vita.
Eller servera musslorna råa. - Lägg svamp i en rosett på tallrik, därefter purjolök och musslorna. Garnera med gräslök och sås.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Pilgrimsrosett (förrätt)
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan