Pilgrimsrosett (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pilgrimsrosett (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

8.0 

styck

Ostronskivling färsk

150.0 

gram

Purjolök

0.5 

styck

Smör normalsaltat

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 

Sås:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Honung

1.0 

msk

Hummerfond konc.

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Grand Siècle La Cuvée

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 1445 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1303 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 227 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 8%

Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%

Purjolök 0.5 styck 2%

Smör normalsaltat 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Sås:

Vispgrädde 2.0 dl 55%

Honung 1.0 msk 5%

Hummerfond konc. 3.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

Gräslök 0%

Tillagning (20 min )

  1. Sås:
    Häll grädde, fond och honung i en kastrull.
    Låt småkoka tills halva vätskan återstår.
    Salta och peppra.

  2. Skiva purjolöken och svampen.
    Fräs den mjuk i lite olja eller smör i en panna på medelvärme ca 5 min.

  3. Skiva musslorna på mitten.
    Värm smör i panna med lock, medelvärme.
    Stek musslorna hastigt 1-2 min under lock.
    De är klara när de blivit vita.

    Eller servera musslorna råa.

  4. Lägg svamp i en rosett på tallrik, därefter purjolök och musslorna. Garnera med gräslök och sås.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Pilgrimsrosett (förrätt)