Färsfylld potabellasvamp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsfylld potabellasvamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Portabellasvamp

8.0 

st stora

el. champinjoner stora

 

 

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Köttfärs (blandfärs)

400.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Cashewnötter osaltade

1.0 

dl

Hårdost lagrad

50.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Råris

4.0 

dl

Tomater

3.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3065 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 578 gram)

Ingredienser

Visa:

Portabellasvamp 8.0 st stora 4%

el. champinjoner stora 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 8%

 

Fyllning:

Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 25%

Morot 2.0 styck 2%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Cashewnötter osaltade 1.0 dl 10%

Hårdost lagrad 50.0 gram 6%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Råris 4.0 dl 38%

Tomater 3.0 styck 2%

Tillagning (45 min )

  1. Lossa svampfötterna och hacka dem.
    Skala och riv morötter.
    Hacka nötter och tärna ost.
    Skala och hacka vitlök.
    Sätt ugnen på 200°C.

  2. Hetta upp olja i en panna och stek svamp­hacket, morötter och vitlök i ett par min.

    Blanda det stekta med färs nötter, ost och krossade tomater. Salta och peppra.

  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  4. Smörj in svamphattarnas utsida med lite matolja. Fyll insidan med färsblandning.
    Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.

  5. Skär upp tomaterna och servera till maten.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Färsfylld potabellasvamp