
Dryckestips
Novas Winemaker´s Selection Syrah Mourvedre
Smakrikt rött vin
Pris: 134 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3065 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Portabellasvamp 8.0 st stora 4%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 8%
Fyllning:
Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 25%
Morot 2.0 styck 2%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Cashewnötter osaltade 1.0 dl 10%
Hårdost lagrad 50.0 gram 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Tillbehör:
Råris 4.0 dl 38%
Tomater 3.0 styck 2%
Kock: Beatrice, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Lossa svampfötterna och hacka dem.
Skala och riv morötter.
Hacka nötter och tärna ost.
Skala och hacka vitlök.
Sätt ugnen på 200°C. - Hetta upp olja i en panna och stek svamphacket, morötter och vitlök i ett par min.
Blanda det stekta med färs nötter, ost och krossade tomater. Salta och peppra. - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Smörj in svamphattarnas utsida med lite matolja. Fyll insidan med färsblandning.
Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. - Skär upp tomaterna och servera till maten.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Färsfylld potabellasvamp
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan