Kycklingleversauté ¤

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingleversauté ¤

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinglever

500.0 

gram

Svamp

300.0 

gram

 

Stuvning:

 

Grädde

1.5 

dl

Vetemjöl

2.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Sherry el. Madeira

2.0 

msk

Pressad apelsin

3.0 

msk

Salt och peppar

0.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

4.0 

dl

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 450 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglever 500.0 gram 22%

Svamp 300.0 gram 3%

 

Stuvning:

Grädde 1.5 dl 21%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Vatten 2.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

el. buljongtärning 0%

Sherry el. Madeira 2.0 msk 2%

Pressad apelsin 3.0 msk 1%

Salt och peppar 0.5 tsk 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 4.0 dl 46%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Putsa levern och skär i småbitar. Fryst lever skall vara tinad/halvtinad och avtorkad. Skölj och skiva svampen. Förbered sallad.
  2. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  3. Stek svampen i en gryta på medelhög värme tills allt vatten har kokat in. Tillsätt matfett och bryn svamp och lever i några minuter.
  4. Späd med vatten, fond, grädde, vin och apelsinsaft. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i några minuter. Salta och peppra.
  5. Lägg upp ris i en ring och sautén i mitten. Servera med sallad.

Kockens kommentar

Starkvinet kan utelämnas. I stället för ris passar t.ex. pressad potatis. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sauté passar även bra till att fylla krustader med.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Kycklingleversauté ¤