Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklinglever 500.0 gram 22%
Svamp 300.0 gram 3%
Stuvning:
Grädde 1.5 dl 21%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Vatten 2.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Sherry el. Madeira 2.0 msk 2%
Pressad apelsin 3.0 msk 1%
Salt och peppar 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 4.0 dl 46%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Putsa levern och skär i småbitar. Fryst lever skall vara tinad/halvtinad och avtorkad. Skölj och skiva svampen. Förbered sallad.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Stek svampen i en gryta på medelhög värme tills allt vatten har kokat in. Tillsätt matfett och bryn svamp och lever i några minuter.
- Späd med vatten, fond, grädde, vin och apelsinsaft. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i några minuter. Salta och peppra.
- Lägg upp ris i en ring och sautén i mitten. Servera med sallad.
Kockens kommentar
Starkvinet kan utelämnas. I stället för ris passar t.ex. pressad potatis. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sauté passar även bra till att fylla krustader med.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Kycklingleversauté ¤
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan