Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 699

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2795 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 400.0 gram 14%
Svamp gärna ostronskivling 100.0 gram 1%
Potatis 0.8 kilo 19%
Marinad:
Enbär } 2.0 msk 1%
Anissprit 15.0 cl 11%
Olivolja 4.0 msk 16%
Sås:
Schalottenlök 3.0 st små 1%
Torrt vitt vin 1.5 dl 4%
Anissprit 7.0 cl 5%
Smör kallt 100.0 gram 26%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Servera dem hela eller pressade.
- Sås: Finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 minuter. Rör ner kallt smör klickvis.
- Skiva och fräs svamp i smör på medelvärme i cirka 4 minuter. Ta ur svampen.
- Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna cirka 1 minut på var sida.
- Sätt in i ugnen i 6 minuter. Ta ut och låt köttet vila i folie 10 minuter eller mer.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Marinerad lammfilé Pernod Ricard
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan