Marinerad lammfilé Pernod Ricard

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad lammfilé Pernod Ricard

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

400.0 

gram

Svamp gärna ostronskivling

100.0 

gram

Potatis

0.8 

kilo

 

Marinad:

 

Enbär }

2.0 

msk

Anissprit

15.0 

cl

t.ex. Pernod el. Ricard

 

 

Olivolja

4.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Sås:

 

Schalottenlök

3.0 

st små

Torrt vitt vin

1.5 

dl

Anissprit

7.0 

cl

Smör kallt

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Bonheur Prima

Smakrikt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 699

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2795 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammytterfilé 400.0 gram 14%

Svamp gärna ostronskivling 100.0 gram 1%

Potatis 0.8 kilo 19%

 

Marinad:

Enbär } 2.0 msk 1%

Anissprit 15.0 cl 11%

t.ex. Pernod el. Ricard 0%

Olivolja 4.0 msk 16%

Salt och svartpeppar 0%

 

Sås:

Schalottenlök 3.0 st små 1%

Torrt vitt vin 1.5 dl 4%

Anissprit 7.0 cl 5%

Smör kallt 100.0 gram 26%

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.

  2. Sätt ugnen på 180°C.

  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Servera dem hela eller pressade.

  4. Sås: Finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 minuter. Rör ner kallt smör klickvis.

  5. Skiva och fräs svamp i smör på medelvärme i cirka 4 minuter. Ta ur svampen.

  6. Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna cirka 1 minut på var sida.

  7. Sätt in i ugnen i 6 minuter. Ta ut och låt köttet vila i folie 10 minuter eller mer.

Kockens kommentar

Alternativ

Vitlökspotatis i ugn

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Marinerad lammfilé Pernod Ricard