Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1774 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 480.0 gram 33%
Kantareller färska 300.0 gram 4%
Ättika 12% 1.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Vatten 3.0 dl Äts ej
Enbär } 6.0 styck Äts ej
Lagerblad 4.0 blad Äts ej
Sallatsblad 50.0 gram 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 41%
Präst hårdost 31% 100.0 gram 22%
Rädisor 4.0 styck 0%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp. Koka upp ättika, socker, vatten, enbär och lagerblad. Lägg i svampen. Koka upp igen. Koka i cirka 3 minuter.
- Skiva oxfilè tunt. Banka eventuellt ut den ytterligare så den blir riktigt tunn. Lägg på tallrikar. Salta och peppra.
- Lägg smör i en kastrull. Ställ på spisen tills det börjar dofta rostade hasselnötter.
- Hyvla rädisor väldigt tunt på en mandolin. Lägg ut kantareller på carpaccion. Fördela ut sallad och rädisor. Skeda över det varma brynta smöret. Hyvla över prästost. Ät genast!!
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan