Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Abborre urtagen 4.0 styck 33%
Kantareller färska 200.0 gram 2%
Vetemjöl 1.0 dl 12%
Mjölk 1.0 dl 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 20%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 30%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Rensa svamp och fisk.
Häll mjöl på en tallrik.
Häll upp lite mjölk i en djup tallrik.
Rör ut lite salt och peppar i mjölken.
Vänd fiskfileérna i mjölkblandningen och därefter i mjölet. - Skala och koka potatis.
- Stek kantarellerna först några minuter i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och stek till fin färg. Salta, peppra.
Lägg åt sidan. - Stek aborrfiléerna i smör ett par minuter på var sida tills de blir gyllenbruna. Lägg tillbaka svampen så att den blir varm.
Kockens kommentar
Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Då passar det att ha detta recept i bakfickan.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Stekt abborre helt enkelt
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan