Kantarellrisotto med lufttorkad skinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kantarellrisotto med lufttorkad skinka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kantareller färska

500.0 

gram

Hönsbuljong avfettad

1.0 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Bananschalottenlök

1.0 

styck

Arborioris

4.0 

dl

Vitt vin

1.0 

dl

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Präst hårdost 31%

50.0 

gram

Skinka lufttorkad

8.0 

skivor

Smör till stekning

1.0 

msk

Salt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2087 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 508 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 500.0 gram 5%

Hönsbuljong avfettad 1.0 liter 2%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Bananschalottenlök 1.0 styck 2%

Arborioris 4.0 dl 55%

Vitt vin 1.0 dl 3%

Smör normalsaltat 20.0 gram 7%

Präst hårdost 31% 50.0 gram 9%

Skinka lufttorkad 8.0 skivor 11%

Smör till stekning 1.0 msk 5%

Salt 0%

Svartpeppar nymald 0%

Tillagning (30 min )

  1. Riv ost. Skala och hacka lök. Koka upp buljong.

  2. Stek löken och svamp i smör. Rör i ris. Häll i vin. Låt vinet koka in.

  3. Häll i buljong så det täcker. Koka under omrörning tills riset har en lite kärna. Fyll på hela tiden med buljong så det täcker riset.

  4. Avsluta med att röra i smör och ost. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik. Servera med skinka.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Kantarellrisotto med lufttorkad skinka