Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2087 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kantareller färska 500.0 gram 5%
Hönsbuljong avfettad 1.0 liter 2%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Bananschalottenlök 1.0 styck 2%
Arborioris 4.0 dl 55%
Vitt vin 1.0 dl 3%
Smör normalsaltat 20.0 gram 7%
Präst hårdost 31% 50.0 gram 9%
Skinka lufttorkad 8.0 skivor 11%
Smör till stekning 1.0 msk 5%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Riv ost. Skala och hacka lök. Koka upp buljong.
- Stek löken och svamp i smör. Rör i ris. Häll i vin. Låt vinet koka in.
- Häll i buljong så det täcker. Koka under omrörning tills riset har en lite kärna. Fyll på hela tiden med buljong så det täcker riset.
- Avsluta med att röra i smör och ost. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrik. Servera med skinka.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan