Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

2.0 

styck

Pinjenötter

70.0 

gram

Kantareller färska

200.0 

gram

Älgfilé

4.0 

skivor

Rucolasallat

80.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Parmesan

100.0 

gram

Olivolja

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 470

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1878 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 274 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 2.0 styck 5%

Pinjenötter 70.0 gram 25%

Kantareller färska 200.0 gram 2%

Älgfilé 4.0 skivor 23%

Rucolasallat 80.0 gram 1%

Basilika 1.0 kruka 0%

Parmesan 100.0 gram 19%

Olivolja 4.0 msk 24%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Koka rödbetor. Låt svalna.
    Skala och skär i tunna skivor.
    Lägg ut på tallrikar.

  2. Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Lägg åt sidan.

  3. Rensa svamp. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter. 

  4. Banka ut älgfilén till tunna skivor.
    Lägg dem över rödbetorna.
    Lägg på rucola- och basilikablad.
    Fördela ut svampen.
    Riv parmesan över.
    Strö på pinjenötter.
    Ringla över olivolja.
    Salta och peppra.

Kockens kommentar

Tips 1: Koka och skala rödbetorna i förväg och rosta pinjenötterna. Sen tar det bara 5 minuter att fixa till rätten.

Tips 2: Byt ut de stekta kantarellerna mot hjortronsyltade kantareller.

PASSAR TILL

Hjortronsyltade kantareller

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)