Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Potatis kokt

600.0 

gram

Äpple syrligt

2.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Chiliflingor

2.0 

tsk

el. chilipulver

1.0 

tsk

Salt

 

 

Kryddgrönt till garnering

 

 

Matfett till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2216 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 452 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 70%

Potatis kokt 600.0 gram 22%

Äpple syrligt 2.0 styck 4%

Tomater 4.0 styck 3%

Chiliflingor 2.0 tsk 0%

el. chilipulver 1.0 tsk 0%

Salt 0%

Kryddgrönt till garnering 0%

Matfett till stekning 0%

Tillagning (20 min )

  1. Förbered om potatisen inte är kokt:
    Skala och koka i 10 minuter. Låt svalna.
    (Extra tid 30 minuter).

    Ta bort skinnet från korven. Skala äpplen och ta bort kärnhus. Skär potatis, korv, äpplen och tomater i små tärningar.

  2. Stek: Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme. Lägg i potatisen och stek cirka 5 min tills potatisen fått lite färg.

    Sänk värmen något och tillsätt korv och äpplen. Stek ytterligare i 5-10 minuter.
    Smaka av med chiliflingor/chilipeppar och salt.

  3. Lägg upp tillsammans med tomaterna. Garnera med kryddgrönt. Vi använde finhackade stjälkcelleriblad.

ALTERNATIV

Korvpytt

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Kryddig falupytt