Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2216 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 70%
Potatis kokt 600.0 gram 22%
Äpple syrligt 2.0 styck 4%
Tomater 4.0 styck 3%
Chiliflingor 2.0 tsk 0%
el. chilipulver 1.0 tsk 0%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Förbered om potatisen inte är kokt:
Skala och koka i 10 minuter. Låt svalna.
(Extra tid 30 minuter).
Ta bort skinnet från korven. Skala äpplen och ta bort kärnhus. Skär potatis, korv, äpplen och tomater i små tärningar. - Stek: Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme. Lägg i potatisen och stek cirka 5 min tills potatisen fått lite färg.
Sänk värmen något och tillsätt korv och äpplen. Stek ytterligare i 5-10 minuter.
Smaka av med chiliflingor/chilipeppar och salt. - Lägg upp tillsammans med tomaterna. Garnera med kryddgrönt. Vi använde finhackade stjälkcelleriblad.
ALTERNATIV
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Kryddig falupytt
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan