Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Korvpytt
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 188
Kcal / portion: 716
GBR (GI) / port: 6
Recept: 2862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Chorizokorv svensk 2.0 styck 32%
Red hot chorizo 2.0 styck 23%
Bratwurst 2.0 styck 21%
Salsiccia } 2.0 styck 15%
Potatis konserverad 800.0 gram 17%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Inlagd färsk gurka 3.0 dl 3%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär korven i bitar. Färsk potatis skalas och halveras.
- Koka färsk potatisen i cirka 10 minuter. Potatisen skall fortfarande vara fast. Burkpotatis behöver inte kokas.
- Lägg matfett i en upphettad panna och stek potatisarna på medelhög värme tills de fått gyllenbrun färg. Tillsätt korv och stek ytterligare cirka 2 minuter.
- Lägg upp på tallrik med smörgåsgurka och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Burkpotatis är små och lätta att tillreda.
Fler recept inom Pannstekt korv
Liknande recept som Korvpytt
-
Bratwurst på gul paprikabädd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bangers and mash
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Taylor & Jones
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammkorv med olivpotatissallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvpanna med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvmix
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan