Falugryta med äpple

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Falugryta med äpple

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

400.0 

gram

Äpple utan skal

2.0 

styck

Rotselleri

100.0 

gram

Krossade tomater

1.0 

burk

Oliver gröna el. svarta

10.0 

styck

Grädde (matlagningsgrädde)

2.0 

dl

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1633 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 326 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 400.0 gram 63%

Äpple utan skal 2.0 styck 8%

Rotselleri 100.0 gram 2%

Krossade tomater 1.0 burk 5%

Oliver gröna el. svarta 10.0 styck 2%

Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 19%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Skär falukorven i bitar.
    Ta bort äpplets kärnhus och hacka äpplen och rotselleri grovt. Skiva oliver. 

  2. Koka rotselleri tills den mjuknat (al dente) i cirka 8-10 minuter. Ta ur, låt rinna av.

  3. Stek falukorv i lite matfett på medelvärme i cirka 4 minuter. Rör om.

  4. Tillsätt i pannan rotselleri, krossade tomater, oliver, grädde och äpple.
    Salta och peppra. Låt småkoka 3-5 min.

  5. Lägg upp och garnera med persilja.

Kockens kommentar

Vanlig falukorv kan även bytas ut mot vegetarisk sojakorv eller kycklingkorv.

Passar till

Kokt ris

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Falugryta med äpple