Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1633 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 400.0 gram 63%
Äpple utan skal 2.0 styck 8%
Rotselleri 100.0 gram 2%
Krossade tomater 1.0 burk 5%
Oliver gröna el. svarta 10.0 styck 2%
Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 19%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förbered: Skär falukorven i bitar.
Ta bort äpplets kärnhus och hacka äpplen och rotselleri grovt. Skiva oliver. - Koka rotselleri tills den mjuknat (al dente) i cirka 8-10 minuter. Ta ur, låt rinna av.
- Stek falukorv i lite matfett på medelvärme i cirka 4 minuter. Rör om.
- Tillsätt i pannan rotselleri, krossade tomater, oliver, grädde och äpple.
Salta och peppra. Låt småkoka 3-5 min. - Lägg upp och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Vanlig falukorv kan även bytas ut mot vegetarisk sojakorv eller kycklingkorv.
Passar till
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Falugryta med äpple
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan