Dryck till syrlig fläsk- & korvrätt
Feta fläskkötträtter och kraftfulla korvar passar bra ihop med syrliga tillbehör som t.ex. surkål. Speciellt uppskattat i Tyskspråkiga länder. Ett annat vanligt sätt att tillföra syrlighet är att använda syrliga äpplen i rätt eller sås.
5 matchande recept inom syrlig fläsk- & korvrätt
-
Torr vit champagne
Champagne de Venoge Brut Blanc de Noirs
319 kr, Nr 7872
-
Vitt friskt vitt vin
89 kr, Nr 16653
-
Kryddigt rött vin
79 kr, Nr 2708 EKO
-
Ljus medium lager
13 kr, Nr 1291
-
Pilsnertyp
16 kr, Nr 1548
-
Ljus medium ale
18 kr, Nr 1600
Vin till kraftfull fläsk- och korv med syrlig smak
Till kraftfulla fläsk- och korvrätter med syrliga smaker passar medelfylliga röda, rosa eller vita viner med frisk syra. Matens syrlighet minskar upplevelsen av syra i vinet och lyfter istället fram fruktigheten. Vinet kan ha viss tanninstruktur, vilken mildras av syran i maten, men vinet bör inte vara alltför kraftfullt vilket lätt dominerar fläsk- eller korvrätten.
Öl till kraftfull fläsk- och korvmed syrlig smak
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till kraftfull syrlig fläsk- och korvrätt rekommenderas ett medelfylligt till fylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller ett syrligt öl.