Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 799

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3197 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Linguine fullkorn torr 400.0 gram 43%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%
Blåmusslor konserverad 500.0 gram 18%
Tomater 2.0 styck 1%
Grädde 3.0 dl 34%
Persilja 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Skala och finhacka vitlök. Finhacka persilja. Skiva tomater.
- Fräs vitlöken i lite olja några minuter på medelhög värme.
- Tillsätt musslor utan spad, tomat och grädde. Låt puttra ett par minuter. Tillsätt persilja och blanda med pastan. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Linguine ( "små tungor", it. lingua = tunga), är en plattoval smal pastasort. Härkomst från Ligurien (Genua). Används på samma sätt som spagetti. Läs mer > Om spagetti.Passar till
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Musselpasta
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan