Musselpasta

Foto: Malcolm Hanes

Musselpasta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Linguine fullkorn torr

400.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Blåmusslor konserverad

500.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Persilja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kilkenny

Ljus medium ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 799

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3197 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 459 gram)

Ingredienser

Visa:

Linguine fullkorn torr 400.0 gram 43%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%

Blåmusslor konserverad 500.0 gram 18%

Tomater 2.0 styck 1%

Grädde 3.0 dl 34%

Persilja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persilja. Skiva tomater.
  3. Fräs vitlöken i lite olja några minuter på medelhög värme.
  4. Tillsätt musslor utan spad, tomat och grädde. Låt puttra ett par minuter. Tillsätt persilja och blanda med pastan. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Linguine ( "små tungor", it. lingua = tunga), är en plattoval smal pastasort. Härkomst från Ligurien (Genua). Används på samma sätt som spagetti. Läs mer > Om spagetti.

Passar till

Campingbröd

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Musselpasta