Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 103
Kcal / portion: 588
GBR (GI) / port: 14
Recept: 2354 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bavette pasta Barilla } 400.0 gram 52%
Olivolja 0.5 dl 16%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Sardellfilé i burk 14.0 styck 5%
Körsbärstomater burk 400.0 gram 3%
Körsbärstomater 250.0 gram 3%
Cocktailkapris 100.0 gram 1%
Oliver svarta avrunna 100.0 gram 6%
Persilja 4.0 stjälkar 0%
Chilifrukt torkad 2.0 styck 2%
Vatten från pastakoket 1.0 dl 0%
Parmesan nyriven 70.0 gram 11%
Kockskolan:
Om spagetti > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (15 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Spar lite pastavatten till såsen.
- Finhacka vitlök. Grovhacka persilja. Smula chili. Riv parmesan.
- Häll olivolja i en stekpanna och värm upp. Stek vitlök och chili hastigt så den inte bränns. Häll på körsbärstomater och sardeller. Lägg i kapris och oliver. Koka ihop på hög värme. Sänk värmen efter 3 minuter till medelvärme och lägg i persilja.
- Blanda ihop pastan tillsammans med såsen och pastavatten. Garnera med riven parmesan. Servera.
Kockens kommentar
Christian Campogiani: Det här är en klassisk rätt från Neapel vars namn kommer från de prostituerade och betyder Glädjeflickans pasta. Det är en enkel, snabb pasta med billiga råvaror, vilket gjorde att de prostituerade kvinnorna som inte hade mycket pengar, hade råd att laga den. Egentligen tillagad med spagetti (läs mer > Om spagetti). Bavette är en smalare bandpasta. Läs mer > Om bandspagetti.Bavette är en plattoval bandspagetti. Puttanesca = "glädjeflicka" (it. puttana = hora, puttanesco = horaktig, slampig). Det finns många historier hur namnet kom till. Läs mer > Om spagetti.
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan