Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta

Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bavette pasta Barilla }

400.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Sardellfilé i burk

14.0 

styck

Körsbärstomater burk

400.0 

gram

Körsbärstomater

250.0 

gram

Cocktailkapris

100.0 

gram

Oliver svarta avrunna

100.0 

gram

Persilja

4.0 

stjälkar

Chilifrukt torkad

2.0 

styck

Vatten från pastakoket

1.0 

dl

Parmesan nyriven

70.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om bandspagetti >

 

 

Om spagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 588

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2354 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 569 gram)

Ingredienser

Visa:

Bavette pasta Barilla } 400.0 gram 52%

Olivolja 0.5 dl 16%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Sardellfilé i burk 14.0 styck 5%

Körsbärstomater burk 400.0 gram 3%

Körsbärstomater 250.0 gram 3%

Cocktailkapris 100.0 gram 1%

Oliver svarta avrunna 100.0 gram 6%

Persilja 4.0 stjälkar 0%

Chilifrukt torkad 2.0 styck 2%

Vatten från pastakoket 1.0 dl 0%

Parmesan nyriven 70.0 gram 11%

 

Kockskolan:

Om bandspagetti > %

Om spagetti > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Spar lite pastavatten till såsen.
  2. Finhacka vitlök. Grovhacka persilja. Smula chili. Riv parmesan.
  3. Häll olivolja i en stekpanna och värm upp. Stek vitlök och chili hastigt så den inte bränns. Häll på körsbärstomater och sardeller. Lägg i kapris och oliver. Koka ihop på hög värme. Sänk värmen efter 3 minuter till medelvärme och lägg i persilja.
  4. Blanda ihop pastan tillsammans med såsen och pastavatten. Garnera med riven parmesan. Servera.

Kockens kommentar

Christian Campogiani: Det här är en klassisk rätt från Neapel vars namn kommer från de prostituerade och betyder Glädjeflickans pasta. Det är en enkel, snabb pasta med billiga råvaror, vilket gjorde att de prostituerade kvinnorna som inte hade mycket pengar, hade råd att laga den. Egentligen tillagad med spagetti (läs mer > Om spagetti). Bavette är en smalare bandpasta. Läs mer > Om bandspagetti.

Bavette är en plattoval bandspagetti. Puttanesca = "glädjeflicka" (it. puttana = hora, puttanesco = horaktig, slampig). Det finns många historier hur namnet kom till. Läs mer > Om spagetti.




Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta