Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba

Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gnocchi (Barilla)

400.0 

gram

Salladskrabba konserverad

340.0 

gram

Tomatsås arrabbiata Barilla }

3.0 

dl

Gul lök

0.5 

styck

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Grädde

3.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Bladpersilja

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gnocchi >

 

 

Om snäckpasta >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 853

GBR (GI) / port: 14

Recept: 3413 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 525 gram)

Ingredienser

Visa:

Gnocchi (Barilla) 400.0 gram 42%

Salladskrabba konserverad 340.0 gram 9%

Tomatsås arrabbiata Barilla } 3.0 dl 6%

Gul lök 0.5 styck 1%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Torrt vitt vin 2.0 dl 4%

Grädde 3.0 dl 32%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Bladpersilja 0%

 

Kockskolan:

Om gnocchi > Äts ej

Om snäckpasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Hacka lök. Smält smör i stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt tomatpuré. Häll på tomatsås, vin, grädde, krabba och fiskfond.
  4. Koka upp på medelvärme. Låt småputtra tills såsen blivit krämig, 7 minuter. Rör så att inte krabban fastnar i botten.
  5. Grovhacka persilja. Vänd ner gnocchin i såsen och garnera med bladpersilja.

Kockens kommentar

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här receptet har jag fått från en restaurangägare som jag lärde känna i Lucca i Toscana. Det är en snabb och enkel pasta som passar bra för hela familjen. Till såsen har jag använt mig av gnocchi som är formad som en snäcka. Snäckformen passar utmärkt till såser med gräddbas eftersom såsen samlas i den lilla skålen i pastan. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Gnocchi  (it. = bitar, gnocco = klimp, bit) är ursprungligen en italiensk snäckpastasort (läs mer > Om snäckpasta). Numera förknippas begreppet också med små ovala degklimpar, stora som vårpotatis. Läs mer > Om gnocchi.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba