
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 853

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3413 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gnocchi (Barilla) 400.0 gram 42%
Salladskrabba konserverad 340.0 gram 9%
Tomatsås arrabbiata Barilla } 3.0 dl 6%
Gul lök 0.5 styck 1%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Torrt vitt vin 2.0 dl 4%
Grädde 3.0 dl 32%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Bladpersilja 0%
Kockskolan:
Om gnocchi > Äts ej
Om snäckpasta > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Hacka lök. Smält smör i stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt tomatpuré. Häll på tomatsås, vin, grädde, krabba och fiskfond.
- Koka upp på medelvärme. Låt småputtra tills såsen blivit krämig, 7 minuter. Rör så att inte krabban fastnar i botten.
- Grovhacka persilja. Vänd ner gnocchin i såsen och garnera med bladpersilja.
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här receptet har jag fått från en restaurangägare som jag lärde känna i Lucca i Toscana. Det är en snabb och enkel pasta som passar bra för hela familjen. Till såsen har jag använt mig av gnocchi som är formad som en snäcka. Snäckformen passar utmärkt till såser med gräddbas eftersom såsen samlas i den lilla skålen i pastan. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.Gnocchi (it. = bitar, gnocco = klimp, bit) är ursprungligen en italiensk snäckpastasort (läs mer > Om snäckpasta). Numera förknippas begreppet också med små ovala degklimpar, stora som vårpotatis. Läs mer > Om gnocchi.
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan