Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tagliatelle

400.0 

gram

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Rucolasallat

0.5 

knippe

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Kräftstjärtar konserverade

250.0 

gram

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Creme fraiche

2.0 

dl

Hummerfond konc.

2.0 

msk

Dragon torkad

0.5 

tsk

Timjan torkad

0.5 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 17

Recept: 3367 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 520 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle 400.0 gram 45%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

Parmesan nyriven 1.0 dl 5%

Rucolasallat 0.5 knippe 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Kräftstjärtar konserverade 250.0 gram 7%

Smör normalsaltat 3.0 msk 9%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 9%

Creme fraiche 2.0 dl 19%

Hummerfond konc. 2.0 msk 2%

Dragon torkad 0.5 tsk 0%

Timjan torkad 0.5 tsk 0%

Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (35 min )

  1. Skölj och skär sparris i små bitar. Stek sparrisen i smör i en kastrull på medelvärme tills den börjat få färg. Lägg åt sidan.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  3. Sås: Smält smör i sparriskastrullen. Vispa ner mjöl och häll på lite kräftspad, grädde, créme fraiche, fond och kryddor. Koka ihop på medellåg värme. Smaka av. Späd med lite vatten eller salt kräftspad om så behövs till lagom konsistens.
  4. Häll av pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. 
  5. Blanda ner sparris ochkräftstjärtarsåsen. Riv över parmesan. Garnera med rucola.

Kockens kommentar

Läs mer om bandpasta, klicka på ingrediensen Tagliatelle.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar