Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3367 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle 400.0 gram 45%
Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%
Parmesan nyriven 1.0 dl 5%
Rucolasallat 0.5 knippe 0%
Sås:
Kräftstjärtar konserverade 250.0 gram 7%
Smör normalsaltat 3.0 msk 9%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 9%
Creme fraiche 2.0 dl 19%
Hummerfond konc. 2.0 msk 2%
Dragon torkad 0.5 tsk 0%
Timjan torkad 0.5 tsk 0%
Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skölj och skär sparris i små bitar. Stek sparrisen i smör i en kastrull på medelvärme tills den börjat få färg. Lägg åt sidan.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Sås: Smält smör i sparriskastrullen. Vispa ner mjöl och häll på lite kräftspad, grädde, créme fraiche, fond och kryddor. Koka ihop på medellåg värme. Smaka av. Späd med lite vatten eller salt kräftspad om så behövs till lagom konsistens.
- Häll av pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
- Blanda ner sparris ochkräftstjärtarsåsen. Riv över parmesan. Garnera med rucola.
Kockens kommentar
Läs mer om bandpasta, klicka på ingrediensen Tagliatelle.
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan