Havspenne med lax och parmaskinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Havspenne med lax och parmaskinka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Penne rigate

6.0 

dl

Parmaskinka skivad

4.0 

skivor

Laxfilé färsk

400.0 

gram

Räkor skalade

100.0 

gram

Cocktailtomater

12.0 

styck

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Parmesan nyriven

4.0 

msk

Matfett till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Timjan färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Om rörpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Faustino VII

Kryddigt rött vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 625

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 385 gram)

Ingredienser

Visa:

Penne rigate 6.0 dl 30%

Parmaskinka skivad 4.0 skivor 5%

Laxfilé färsk 400.0 gram 29%

Räkor skalade 100.0 gram 4%

Cocktailtomater 12.0 styck 2%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Parmesan nyriven 4.0 msk 4%

Matfett till stekning 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Creme fraiche 2.0 dl 26%

Timjan färsk 0%

 

Kockskolan:

Om rörpasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Bräck (stek hastigt) skinkan i lite matfett i en panna på medelhög värme.
  3. Ta bort skinn från laxen och skär den i portionsbitar. Stek laxen hastigt i lite matfett cirka 3 minuter på var sida. Ta av pannan från plattan.
  4. Skala räkor. Halvera tomater. Riv ost.
  5. Häll av pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen. Vänd ner ost, tomater och puré. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp pastan i tallrikar. Lägg på lax och skinka. Toppa med en klick crème fraiche. Garnera med timjan.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Havspenne med lax och parmaskinka