Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 625

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Penne rigate 6.0 dl 30%
Parmaskinka skivad 4.0 skivor 5%
Laxfilé färsk 400.0 gram 29%
Räkor skalade 100.0 gram 4%
Cocktailtomater 12.0 styck 2%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Parmesan nyriven 4.0 msk 4%
Matfett till stekning 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Creme fraiche 2.0 dl 26%
Timjan färsk 0%
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Bräck (stek hastigt) skinkan i lite matfett i en panna på medelhög värme.
- Ta bort skinn från laxen och skär den i portionsbitar. Stek laxen hastigt i lite matfett cirka 3 minuter på var sida. Ta av pannan från plattan.
- Skala räkor. Halvera tomater. Riv ost.
- Häll av pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen. Vänd ner ost, tomater och puré. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp pastan i tallrikar. Lägg på lax och skinka. Toppa med en klick crème fraiche. Garnera med timjan.
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Havspenne med lax och parmaskinka
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan