Bavette Pescatrice, fiskarens pasta

Bavette Pescatrice, fiskarens pasta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bavette pasta Barilla }

400.0 

gram

Sejfilé

450.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Chilifrukt torkad

1.0 

styck

el. kajennpepparpulver

1.0 

krm

Tomatpuré konserv

1.5 

msk

Tomatsås arrabbiata Barilla }

3.0 

dl

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Grädde

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om bandspagetti >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 855

GBR (GI) / port: 13

Recept: 3420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 577 gram)

Ingredienser

Visa:

Bavette pasta Barilla } 400.0 gram 36%

Sejfilé 450.0 gram 11%

Olivolja 0.5 dl 11%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Chilifrukt torkad 1.0 styck 1%

el. kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Tomatpuré konserv 1.5 msk 0%

Tomatsås arrabbiata Barilla } 3.0 dl 6%

Torrt vitt vin 1.0 dl 2%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Grädde 3.0 dl 32%

 

Kockskolan:

Om bandspagetti > %

Om italiensk pastasås > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skär fisken i 3x1 cm-stora bitar. Skala och finhacka vitlök. Riv halva citronskalet.
  2. Bryn vitlök och smulad peperoncini (torkad chilifrukt) på medelvärme i olivolja några minuter tills vitlöken blir mjuk.
  3. Tillsätt tomatpuré och tomatsås. Häll på vin och pressa ner citronjuice. Låt alltsammans puttra i 5-7 minuter.
  4. Häll i fiskfond och grädde. Vispa runt och låt det småkoka i cirka 4 minuter.
  5. Lägg i fisken och koka i ytterligare cirka 2 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av pastan cirka 1.5 minut innan koktidens slut, men spar lite pastavatten och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan.
  7. Vänd runt, koka upp och låt pastan lagas klart i såsen i cirka 1 minut.
  8. Garnera med lite rivet citronskal. 

Kockens kommentar

Christian Campogiani: Det här är en rätt jag komponerat själv. Jag ville göra en pastarätt som är syrlig till smaken och som känns fräsch fast den är gjord på grädde. Pescatrice betyder marulk som från början är en ingrediens i denna rätt. Eftersom den numera är rödlistad använder jag sej istället, som har en bra fasthet i köttet. Till detta har jag använt en bandpasta som heter Bavette som liknar spaghetti men är tjockare och oval till formen. Läs mer > Om bandspagetti. Såsen och pastan gör sig utmärkt tillsammans och gör att pasta lägger sig perfekt i gommen, säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet, samt samarbetsparter till Barilla.

Bavette är en plattoval smal varianter av tagliatelle. Bavettine är ännu smalare liknande spagetti. Härkomst från Ligurien (Genua). Används på samma sätt som annan bandpasta och spagetti. Läs mer > Om bandpasta. Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Bavette Pescatrice, fiskarens pasta