Dryck till kryddig pasta- & pizzarätt

Pastarätter är sällan riktigt kryddheta. Indiska och andra risrätter är utomlands ofta kryddheta av chili, ingefära, curry eller dyligt, men vanligen mildare kryddat i det nordisk köket eftersom vi nordbor historiskt är lätt kryddaversiva. Utlänskt inflytande ändrar dock våra matvanor. Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med dryck som vin, öl och vatten då vätskan ökar hettan i stället för att mildra.

2 matchande recept inom kryddig pasta- & pizzarätt

Öl till kraftfull, kryddig mat

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.