Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2988 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle 400.0 gram 50%
Laxfilé färsk 400.0 gram 24%
Räkor med skal 200.0 gram 4%
Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 16%
Hummerfond konc. 0.5 dl 4%
Apelsinjuice 1.0 dl 1%
Timjan färsk 0%
Kockskolan:
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skär laxen i kuber och skala räkorna.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Koka ihop grädde, hummerfond, kryddor och apelsinjuice i en annan kastrull på medellåg värme i cirka 3 minuter.
- Stäng av plattan och lägg i laxkuberna. Låt dem ligga och dra i ett par minuter.
- Lägg upp pastan på fat och lägg på fisken. Ringla apelsinsåsen över. Dekorera med de färska räkorna och färsk klippt timjan.
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Laxpasta med apelsinräkor
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan