För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pasta pescatora, pasta med havets frukter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spagetti

500.0 

gram

 

Gul lök el. annan lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Krossade tomater

1.0 

burk

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Basilika finhackad

1.0 

msk

Oregano färsk

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

 

 

 

Vitt vin (10%)

2.0 

cl

Blåmusslor med skal

15.0 

styck

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vitfisk filé

125.0 

gram

Bläckfisk rå

125.0 

gram

Räkor skalade

200.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 716

GBR (GI) / port: 22

Recept: 2864 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 636 gram)

Ingredienser

Visa:

Spagetti 500.0 gram 62%

 

Gul lök el. annan lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Krossade tomater 1.0 burk 3%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%

Basilika finhackad 1.0 msk 0%

Oregano färsk 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning %

 

Vitt vin (10%) 2.0 cl 0%

Blåmusslor med skal 15.0 styck 4%

Smör normalsaltat 50.0 gram 13%

Vitfisk filé 125.0 gram 3%

Bläckfisk rå 125.0 gram 3%

Räkor skalade 200.0 gram 7%

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Tillagning (55 min )

  1. Skala och hacka lök, vitlök, örtkryddor.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken på medelhög värme i några minuter. Minska värmen och tillsätt tomater och puré. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Tillsätt örtkryddor, peppar och salt.
  3. Häll vin i en kastrull och lägg i musslorna. Låt koka i cirka 4 minuter under lock (tills de har öppnat sig). Kasta musslor som inte öppnar sig. Häll spadet i såsen.
  4. Smält smör i en stekpanna. Tärna fisk och bläckfisk och stek i omgångar på medelhög värme cirka 1 minut vardera. Lägg över i såskastrullen och tillsätt även räkor.
  5. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen och vänd ner skaldjur med sås. Lägg på musslor och strö persilja över.

Kockens kommentar

Pescatora (it. pescatore = fiskare, pescare = fiska, pesca = fiske) kallas ibland rätter med "havets frukter".
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Pasta pescatora, pasta med havets frukter