Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 711

GBR (GI) / port: 23
Recept: 2843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spagetti 500.0 gram 63%
Gul lök el. annan lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Krossade tomater 1.0 burk 3%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%
Basilika finhackad 1.0 msk 0%
Oregano färsk 2.0 msk 0%
Vitt vin (10%) 2.0 cl 0%
Blåmusslor med skal 15.0 styck 4%
Smör normalsaltat 50.0 gram 13%
Vitfisk filé 125.0 gram 3%
Bläckfisk rensad 125.0 gram 3%
Räkor skalade 200.0 gram 8%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om bläckfiskar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Skala och hacka lök, vitlök, örtkryddor.
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken på medelhög värme i några minuter. Minska värmen och tillsätt tomater och puré. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Tillsätt örtkryddor, peppar och salt.
- Häll vin i en kastrull och lägg i musslorna. Låt koka i cirka 4 minuter under lock (tills de har öppnat sig). Kasta musslor som inte öppnar sig. Häll spadet i såsen.
- Smält smör i en stekpanna. Tärna fisk och bläckfisk och stek i omgångar på medelhög värme cirka 1 minut vardera. Lägg över i såskastrullen och tillsätt även räkor.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen och vänd ner skaldjur med sås. Lägg på musslor och strö persilja över.
Kockens kommentar
Pescatora (it. pescatore = fiskare, pescare = fiska, pesca = fiske) kallas ibland rätter med "havets frukter".Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Pasta pescatora, pasta med havets frukter
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan